Підтримати нас

Хабарництво у військкоматі та сільський арсенал зброї: кримінальна хроніка Херсонщини

22 липня 2020 08:00
500
Поширити:

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області, за минулу добу до підрозділів Національної поліції надійшло 752 заяви та повідомлення.

Зареєстровано 4 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких травмувалася 4 особи. За порушення Правил дорожнього руху поліцейські склали 127 протоколів, з яких 8 - на водіїв за керування в нетверезому стані.

“Відмазати” від армії

Учора в смт Високопілля поліція затримала службовця Нововоронцовсько-Високопільського об’єднаного військового комісаріату під час отримання хабара від місцевої жительки - 15 тисяч гривень.

Саме за таку суму службовець погодився “відмазати” 21-річного брата жінки від призову на строкову військову службу.

За цим фактом  відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Слідчі обласного главку поліції з представниками СБУ в АР Крим та військової прокуратури задокументували факт отримання неправомірної вигоди. Працівник військкомату затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі проводяться слідчі дії. Підозрюваному службовцю загрожує  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

“Домашній” арсенал

Працівники Великоолександрівського відділення поліції  отримали інформацію, що 28-річний мешканець одного з селищ зберігає вдома зброю. Під час санкціонованого обшуку його домоволодіння  поліцейські виявили схрон з набоями та зброю. Всього вилучено понад 250 патронів різного калібру до зброї армійських зразків, предмет, схожий на гранату, два гранатомети та магазин від автомата "Калашникова"

Нині працівники поліції встановлюють походження заборонених предметів. Вилучене направлено на дослідження  експертам. 

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Підозрюваному може загрожувати від трьох до семи років ув'язнення.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ