Підтримати нас

Керівника відділу освіти одного з районів Херсонщини затримали на отриманні хабаря

14 червня 2019 03:23
193
Поширити:

Оперативники управління захисту економіки в Херсонській області отримали інформацію, що керівник відділу освіти одного з районів області вимагає незаконну грошову винагороду від приватного підприємця.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Підприємець мав намір постачати до навчальних закладів району продукти харчування. З цією пропозицією він звернувся до керівника відділу освіти. За позитивне вирішення питання посадовець зажадав, так званий «відкат», сума якого мала становити 10% від отриманих підприємцем державних коштів. Також посадовець обіцяв підприємцю й надалі укладати з ним договори про забезпечення закладів освіти району продуктами харчування.

У четвер, 13 червня, правоохоронці задокументували факт отримання посадовцем неправомірної вигоди в сумі 15000 гривень.

Наразі вирішується питання про затримання правопорушника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. За вимагання неправомірної вигоди посадовою особою передбачене покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Проводяться необхідні слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ