Підтримати нас

Імовірно, на Херсонському напрямку ЗСУ наступали на острів у дельті Дніпра, – ISW

Vgoru
Автор статті
12 листопада 2023 09:56
1,444
Поширити:

Імовірно, українські сили, 11 листопада, наступали на острів у дельті річки Дніпро на південний захід від Херсона.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Посилаючись на геолокаційні кадри від 9 листопада, аналітики пишуть, що російська військові завдають ударів по українській армії у районі острова Білогрудова (розташований у плавнях між Херсоном і Голою Пристанню).

Також про українську операцію продовжують говорити російські воєнні блогери, йдеться у тексті звіту.

“Російські джерела стверджували, що українські війська атакували поблизу Пойми, Піщанівки та мали частковий успіх у лісових масивах на південь від Кринок, де тривають бої”, – написав ISW.

Вони зазначили, що з повідомлень кількох російських блогерів, окупаційні війська біля Кринок взяли у полон групу українських військових.

“Відомий пов’язаний із кремлем військовий блогер поскаржився, що недоліки російської радіоелектронної боротьби (РЕБ), систем протиповітряної оборони та використання безпілотників ускладнюють здатність Росії знищити українське угруповання на східному березі (ред. лівобережжі Херсонщини)”, – йдеться в повідомленні.

Раніше в ISW повідомляли, що прогалини в російській ППО дозволяють українській армії застосовувати ударно-тактичну авіацію по армії РФ на фронті біля Кринок на лівобережжі Херсонщини.

Також в ISW писали, що, ймовірно, ЗСУ перерізали військовим РФ дорогу “Олешки – Нова Каховка” та перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівобережжя Херсонщини. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ