Підтримати нас

Яка ситуація в Бериславі на Херсонщині

Вгору
Автор статті
06 березня 2024 22:05
341
Поширити:

Найбільше Берислав Херсонської області армія РФ атакує дронами. Також місто обстрілюють з артилерії, мінометів і танків. Водночас окупаційні війська перестали скидати на Бериславський район авіабомби.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Він додав, що в Бериславі з 12 тисяч людей залишилося близько 10%. Разом із ними залишаються медики, правоохоронці, рятувальники, місцева влада.

Також він зазначив, що дітей у місті немає, а тільки люди похилого віку, які, попри вмовляння, не хочуть залишати свої домівки.

“Кажуть, ми хочемо тут залишитись, будемо чекати перемогу, перетерпимо все, але не хочемо зі своєї рідної хати їхати”, – розповів Толоконніков.

Окрім цього він наголосив, що змінився номер гарячої лінії ОВА, інформацію щодо евакуації можна дізнатися за телефоном 0800 330 951.

  • В ефірі Медіаплатформи “Вгору” голова Бериславської РВА Володимиром Літвінов повідомляв, що в 116 населених пунктах Бериславського району Херсонської області зі 151 є світло. У 35 – неможливо відновити електропостачання через російські обстріли.
  • Станом на 31 січня в Бериславському районі на Херсонщині проживало близько 37 тисяч 766 людей. Крім того, у прибережних населених пунктах цього району залишилося ще шестеро дітей.
  • У коментарі Медіаплатформі “Вгору” керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що збиття Силами оборони України російських винищувачів, змушує окупаційні війська шукати нові рубежі, імовірно, через це останнім часом не фіксують авіаударів по Херсонській області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ