Підтримати нас

Як жителям Херсонщини продовжувати отримувати житлові субсидії та пільги

19 травня 2024 08:51
320
Поширити:
Пенсіонери
Фото: Олександр Корняков/"Вгору"

Жителі Херсонської області, які у 2022 році проживали на окупованих територіях або територіях активних бойових дій, і яким пільги та житлові субсидії виплачувалися згідно з умовами воєнного стану, щоб продовжити отримувати виплати повинні до 1 липня звернутися до органів Пенсійного фонду України (ПФУ) із заявами про призначення житлової субсидії або пільги.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

За продовженням виплат до 1 липня слід звернутись людям, які одночасно відповідають усім наступним критеріям:

  • ви отримуєте житлово-комунальні субсидії або пільги;
  • отримували субсидії або пільги 24 лютого 2022 року;
  • проживали (чи проживаєте) на окупованій території, чи в зоні активних бойових дій;
  • з початку війни не звертались до органів соціального захисту населення чи Пенсійного фонду України за перепризначенням субсидії або пільги. 

Як можна подати заяву та необхідні документи до ПФУ?

  • особисто – через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;
  • поштою – на адресу органу Фонду; 
  • онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або через портал “Дія”.

Згідно з Постановою "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг", за період окупації понад 75 тисячам споживачів Херсонщини скоригували рахунки за воду.

Пенсіонери, які працювали в селах та продовжують там проживати після виходу на пенсію, зможуть скористатись пільгами. Стовідсоткова пільга діє на оплату комунальних послуг та придбання побутового палива.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів