Підтримати нас

Гуманітарна комісія Херсонської облради провела передсесійне засідання

Автор статті
26 травня 2020 02:00
737
Поширити:

У Херсонській облраді відбулося засідання постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

Під час засідання депутати заслухали звіти по фінансуванню у 2019 році декількох обласних програм, що спрямовані на розвиток галузі освіти та науки. Так, обласну комплексну програму з національно-патріотичного виховання «Дитина – громадянин – патріот Батьківщини» з обласного бюджету профінансовано в сумі 642,2 тис. грн, а обласну програму «Молодь Херсонщини» – у сумі 414,1 тис. грн.

Обсяг фінансування програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» у 2019 році становить 2743,3 тис. грн, які використані в сумі 2393,1 тис. грн, з них: 717,3 тис. грн – кошти обласного бюджету, 1675,8 тис. грн – кошти інших місцевих бюджетів. За рахунок яких було здійснено наступні заходи:

  • надано 44 цільові пільгові кредити на здобуття вищої освіти педагогічних фахівців;
  • надано 23 цільові пільгові кредити на здобуття вищої освіти медичних фахівців;
  • надано 2 цільові пільгові кредити на здобуття вищої освіти фахівців тренерсько-викладацького складу;
  • надано 4 цільові пільгові кредити на здобуття вищої освіти фахівців для галузі культури;
  • надано 4 цільові пільгові кредити на здобуття вищої освіти фахівців для агропромислового комплексу;
  • здійснено підготовку 181 особи у вузах за спеціальностями демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в зоні проведення АТО;
  • здійснено підготовку 2 осіб у закладах вищої освіти військовослужбовців підрозділів територіальної оборони в Херсонській області;
  • надано матеріальну допомогу 3 демобілізованим військовослужбовцям, які проходили службу в зоні проведення АТО, на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки Одеського державного екологічного університету;
  • спрямовано 102,0 тис. грн на відшкодування витрат на обслуговування кредиту Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Таким чином, за програмою «Розвиток людського капіталу Херсонської області» навчається 263 особи. За словами начальниці управління освіти і науки облдержадміністрації Ірини Дробиш, іще 20 осіб виявили бажання розпочинати навчання в рамках цієї програми у 2020 році.

Окрім цього, депутати підтримали питання про зміну назви та затвердження нових редакцій статутів обласних закладів культури, а також закладів загальної середньої освіти – об’єктів спільної власності територіальних громад області.

Загалом члени комісії розглянули 34 питання порядку денного.

Херсонська облрада

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ