Підтримати нас

Громада та влада району працюють над налагодженням багаторівневого діалогу

20 лютого 2016 06:28
612
Поширити:

16 лютого 2016 за участі голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбувся громадський форум «Побудова багаторівневого діалогу в громадах» в рамках Програми Всеукраїнської ініціативи «Активна громада».

Участь у форумі взяли члени Громадської ради при районній державній адміністрації, представники політичних партій та громадських об`єднань району, активна громадськість, голови місцевих рад, засоби масової інформації.

Спікерами форуму виступили голова Громадської ради Ірина Бартчук, юрист, експерт Інституту «Республіка» Юрій Середа, заступник міського голови Анатолій Розумний, голова районної громадської організації «Жіночий центр «Відродження Нації» і координатор Програми «Активна громада» у м. Скадовську Валентина Пономаренко та голова громадського об’єднання «Майдан» Наталія Зикова.

Ірина Дмитрівна акцентувала увагу на головній меті проведення заходу, а саме - налагодження конструктивного діалогу між владою та громадою, створення атмосфери спільної відповідальності.

Учасники громадського форуму

У рамках програми форуму присутніх проінформовано про результати діяльності Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» за 2015-2016 рік в різних регіонах України та успішну роботу, безпосередньо, у Скадовському районі. Так, за сприяння Інституту «Республіка», координатора Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» Валентини Пономаренко громадськими активістами в районі впроваджено програми з питань децентралізації, люстрації, Всеукраїнська кампанія «Задай курс владі» та ін. Програми реалізовано у форматі опитувань, форумів, «круглих столів» із залученням громадськості та органів державної влади.

Наталія Зикова, у свою чергу, наголосила на активізації просвітницької роботи громадських активістів у напрямку сприяння патріотичному вихованню молоді. Сьогодні робота у цьому напрямку ведеться в межах усього району. Також велика увага приділятиметься демобілізованим із зони проведення АТО, адже багато з них по поверненню додому потребують допомоги та психологічної адаптації.

Учасникам форуму презентовано проект запровадження конкурсу з відбору громадських ініціатив при Скадовській міській раді. Наразі планується винести дане питання на голосування депутатів міської ради і, у разі прийняття схвального рішення, буде введено відпрацьований механізм подачі заявок на участь у конкурсному відборі та визначено критерії такого відбору.

Підводячи підсумки зустрічі, голова районної державної адміністрації Віктор Турик зауважив на винятковій важливості взаємодії влади району та активної громади, участі громадськості у побудові стратегії розвитку Скадовщини та міста Скадовська. «Ваша участь у державній політиці – одна з пріоритетних і рушійних сил на шляху досягнення успіху, запорука встановлення громадянського суспільства в Україні, зокрема, і у Скадовському районі», - зазначив Віктор Ананійович.

Скадовська районна державна адміністрація

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ