Підтримати нас

Головний люстратор: У мене враження, що я працюю у державі Януковича-2

Автор статті
14 березня 2016 15:59
560
Поширити:

Високопосадовці попри заяви блокують процес люстрації, а деяких чиновників замість звільнення за законом - підвищують.

Про це у ефірі "Громадського радіо" заявила голова департаменту Міністерства юстиції України з питань люстрації Тетяна Козаченко.

"У мене зараз таке уявлення, що я працюю у новій державі Януковича-2. Державні органи у тому складі, у якому вони існують, є фікцією", - зазначила Козаченко.

Козаченко переконана, що ніхто з посадовців не живе на зарплату.

За її словами, у процесі люстрації виявилося, що "олігархат, який тримав країну, має необмежені політичні і фінансові ресурси, так само намагається узурпувати владу".

Як приклад вона назвала в.о. прокурора Києва (як вказано на сайті прокуратури, в.о. прокурора є Олег Валендюк – УП).

"Людина, яка була в судовому департаменті Генеральної прокуратури, де приймаються всі адміністративні справи і заборони акції, мирних зібрань, на підставі яких билися люди. Бо якби не було цих рішень, "Беркут" та інші не робили те, що вони робили. Його не тільки не звільнили, а ще й підвищили. Очевидно ця особа потрібна десь вище", - заявила Козаченко.

Крім того, Козаченко зазначила, що сама ж Адміністрація Президента порушує закон. "Наприклад, є три області в країні, три управління СБУ: Чернігівська, Вінницька і Хмельницька очолюється людьми, які підпадають під заборони", - заявила голова департаменту з питань люстрації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ