Підтримати нас

Голова СБУ прокоментував хід слідства у справі Гандзюк

Автор статті
23 червня 2019 11:00
554
Поширити:

Глава СБУ Василь Грицак прокоментував результати розслідування нападу на Катерину Гандзюк.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню «РБК-Україна».

Журналісти спитали про те, що батько Катерини Гандзюк Віктор обурений відсутністю результатів розслідування вбивства його дочки СБУ, МВС та ГПУ. Що завадило і чому цю справу не вдалося довести до кінця?

"Емоції батька цілком природні. Не дай Бог втратити дитину, яка до того ж вбита так жорстоко. І претензії Віктора Гандзюк як до МВС і ГПУ, так і до СБУ є зрозумілими. Але у цій справі в мене також є свої питання. Кожен слідчий, прокурор чи оперативний співробітник добре знає, що злочин треба розкривати по "гарячих слідах" у перші години та дні. А справу Катерини Гандзюк було передано до СБУ через декілька місяців після нападу.

Незважаючи на усі об’єктивні та суб’єктивні труднощі, слідчі і оперативні співробітники Служби зробили дуже багато для встановлення усіх причетних до цього злочину. Що ми маємо на сьогодні. Результати досудового розслідування можна умовно розділити на три блоки:

1) безпосередні виконавці нападу: Торбін, Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов – досудове слідство закінчено. 6 червня цього року вироком Покровського районного суду Дніпропетровської області усіх визнано винними та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6,5 років, відповідно до затвердженої угоди між прокурором і обвинуваченими про визнання винуватості.

2) організатори: Мангер В.М. і Левін О.О.. Їх причетність до скоєння нападу на Катерину Гандзюк повністю підтверджується зібраними слідчими СБУ доказами. Стосовно Мангера матеріали досудового слідства найближчим часом будуть скеровані до суду. Левін оголошений у розшук ще у грудні минулого року. Переховується за кордоном, а його розшуком займається Департамент контррозвідки СБУ. 20 травня 2019 року Шевченківським районним судом м. Києва Левіну обрано запобіжним захід у вигляді тримання під вартою, що дало нам можливість звернутися до Генерального секретаріату Інтерполу з клопотанням про публікацію "Червоного оповіщення" задля арешту та екстрадиції Левіна в Україну. 

3) Павловський І.В. – особа, яка приховувала вказаний злочин. Розслідування здійснюється в рамках окремого кримінального провадження. Він повністю визнав свою вину та звернувся з заявою до прокурора Генеральної прокуратури України про укладання угоди про визнання винуватості.

Хотів би підкреслити, що у ході розслідування вживається усе необхідне для встановлення й інших можливих співучасників цього злочину. Ми нічого не приховуємо і нікого покривати не будемо. Це моя принципова позиція, яку поділяють усі члени слідчо-оперативної групи за цією справою".       

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ