Підтримати нас

Херсонська журналістка, яка пережила арешт та катівню окупантів, виступила на засіданні Українського трибуналу в Гаазі.

Vgoru
Автор статті
23 лютого 2023 09:08
675
Поширити:

У Гаазі відбулося дводенне засідання Народного трибуналу щодо злочинів рф у нашій державі, одною з учасниць якого була херсонська журналістка Анжела Слободян. 

Про це йдеться на її сторінці у Facebook.

Під час окупації Херсона російські військові арештували Анжелу, вона пережила місяць катувань. 

Усі свідчення Народному трибуналу передадуть у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. Усі ці матеріали складуть основу для Міжнародного трибуналу над керівництвом кремля і кожним росіянином, який вчинив воєнний злочин чи злочин проти людяності.

“Інформація щодо останніх подій у фронтовому Херсоні прозвучала під час засідання. Частину інтерв’ю суддя Українського трибуналу (дуже фахова людина, експерт із питань воєнних злочинів, міжнародний суддя) Стівен Репп присвятив Херсону: “Щільні щоденні обстріли Херсона, це виглядає наче покарання за те, що місто було звільнено, за деокупацію. З моменту звільнення обстріли та бомбардування в Херсоні — регулярні”, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що наразі окупанти позбавляють жителів лівобережжя Херсонщини права на медичну допомогу. Вони закривають лікарні для цивільних і вивозять обладнання в медзаклади, що перетворили на шпиталі для своїх військових. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ