Підтримати нас

Херсонська поліція затримала злочинне угрупування з трьох жінок-крадійок

27 жовтня 2021 08:16
811
Поширити:

Як відомо, злодії-домушники у своїй "діяльності" обирають кілька напрямків, які обіцяють їм найбільшу поживу. Насамперед увагу зловмисників привертають будинки та квартири заможних громадян, де можна привласнити не лише велику суму грошей, а й дорогі мобільні телефони, ноутбуки, планшети та ювелірні вироби. Друга "жирна" група жертв - це пенсіонери, які, бувши найменш захищеним шаром населення, нерідко зберігають у будинку чималі заощадження "на чорний день".

Саме по другій групі у Голопристанському районі Херсонщини “працювало” злочинне угрупування, що складалося з трьох жінок-крадійок.

Як повідомляє відділ комунікацій поліції Херсонщини, учора, 25 жовтня, правоохоронці Голопристанської територіальної громади отримали сигнал про те, що невідомі проникли до кількох домоволодінь, де мешкали місцеві пенсіонери. Звідти злодії винесли понад 20 тисяч гривень, мобільний телефон та мисливську рушницю.

У той же день оперативники встановили місце перебування зловмисниць та провели їхнє затримання, в якому брали участь співробітники Скадовського районного відділу поліції та рота поліції особливого призначення.

З'ясувалося, що напередодні скоєння злочину група з трьох жінок, переміщаючись автомобілем, заїжджала на подвір'я мешканців Голопристанського району. Вони цікавилися нібито покупкою горіхів та пуху. Дочекавшись, коли жертва піде по господарських справах, злочинці проникали до будинків і виносили гроші та цінні речі.

Так, у Голій Пристані з будинку 78-річної подружньої пари  викрали 22 тисячі гривень. А в селі Гладківка 82-річна пенсіонерка, яка досі займається полюванням, позбулася своєї рушниці, патронів до пневматичного пістолета та мобільного телефону.

Поліція  встановила, що злодійки пересуваються по області автомобілем “ВАЗ-21104”. Схожа машина прямувала до Чаплинки. У цьому населеному пункті поліція прибула до будинку, де мешкало вісім осіб, у тому числі й підозрювані.

Під час санкціонованого обшуку були виявлені вищезгадані гроші та речі. Також у приміщенні знайшли ще кілька екземплярів зброї, яка була направлена ​​на експертизу, щоб встановити, звідки вона взялася у цьому будинку.

Зараз поліція перевіряє причетність затриманих злочинниць до аналогічних незаконних дій не лише в Херсонській області, а й в інших регіонах України.

Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 “Крадіжка” Кримінального кодексу України. Дві виконавиці затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують клопотання до суду на обрання зловмисницям запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ