Підтримати нас

Херсонська художниця присвятила виставку своїх робіт в Одесі захисникам України

Vgoru
Автор статті
28 травня 2023 08:35
1,125
Поширити:

В Одесі відкрилася виставка херсонської художниці Світлани Юр’євої 27 травня. Виставка з назвою "50 відтінків зеленого" присвячена українським захисникам. 

Про це повідомляє Суспільне.

Нині художниця живе в Одесі. Вона розповідає, що хотіла подякувати військовим та іншим людям, причетним до майбутньої перемоги України. Вирішила, що подякує і підтримає воїнів своїми акварелями.

"Одна за одною народжувались ці роботи. А як можна їх скласти на балконі у себе? Хотілося поділитися. Саме тому ці роботи тут. Перша робота з'явилася саме в Одесі, тому перша виставка мусить бути в Одесі", – розповіла Світлана.

Фото Суспільного

Жінка вважає, що зелений колір актуальний у країні: якщо змішати синій і жовтий, кольори державного прапора, то вийде цей колір. А ще зелений — колір однострою захисників України.

"Героями моїх робіт стають наші люди, які роблять перемогу щодня. Ідея була в тому, щоби намалювати класні, приємні для них сюжети, які викликають емоції гарні, позитивні", – розповіла художниця.

Зараз на виставці представлені дев’ять акварелей. Художниця продовжує роботу над ілюстраціями й каже, що це не остаточна кількість робіт з цієї серії.

Нагадаємо, у Херсонському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Херсон-2022: Хроніки деокупації» 18 травня. Серед експонатів є півсотні знімків фотокореспондента медіаплатформи "Вгору" Олександра Корнякова.

Також нещодавно ув Херсоні Василь Чайковський відкрив виставку “Жахливі квіти війни”, на якій представив свої картини. Вони зроблені з уламків російських снарядів. На виставці також представлені фотознімки наслідків обстрілів російської армії в Антонівці. Незабаром виставка відбудеться у Миколаївській області.

У Флоренції відбудеться виставка малюнків дітей із Херсонщини. Її планують відкрити в червні цього року. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ