Підтримати нас

Херсонка Оксана Глєбушкіна розповіла в Раді Європи про російські злочини на Херсонщині

Vgoru
09 листопада 2022 12:10
805
Поширити:

Керівниця громадської організації “Громадський центр “Нова генерація”” Оксана Глєбушкіна виступила на Світовому форумі за демократію в Страсбурзі. Вона розповіла про злочини росіян на Херсонщині.

Про це йдеться на її сторінці у Facebook. 

“Я їхала на World Forum for Democracy/Forum mondial de la Démocratie із наміром говорити про Херсон, бо Херсон, який живе вже 8 місяців в окупації та дуже чекає на визволення, має звучати в міжнародному порядку денному”, – зазначила Глєбушкіна. 

Вона наголосила, що наразі Україні важлива підтримка зброєю, бо кожен день окупації Херсонщини забирає життя людей. 

“Я говорила про воєнні злочини, які вчиняє Росія на окупованій Херсонщині. Про тортури, вбивства, примусову депортацію, викрадання дітей і створення гетто з Херсону”, – додала Оксана. 

Також вона зверталася до Бйорна Берге – заступника Генерального секретаря Ради Європи – з проханням зробити все можливе для запровадження міжнародного трибуналу, який має розслідувати злочині окупантів в Україні. 

Оксана Глєбушкіна подякувала Українській школі політичних студій за цю можливість і всій неймовірно потужній жіночій делегації, за підтримку й честь бути тут разом і тримати Україну в міжнародній повістці. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів