Підтримати нас

Херсонець зберігав удома цілий арсенал боєприпасів

Автор статті
27 вересня 2021 13:13
1,076
Поширити:

У неділю, 26 вересня, до поліції звернувся 60-річний херсонець. Чоловік розповів, що на подвір’ї його дачного будинку вибухнула граната.

На місці події потерпілий повідомив: вранці пішов на рибалку та близько 10:50 повернувся до себе на дачну ділянку в селі Садове. У дворі чоловік побачив сліди від вибуху – стіни будівлі були посічені металевими уламками, а на землі зяяла воронка, біля якої лежав запал до гранати. 

Під час більш детальної розмови заявник розповів, що напередодні в нього стався конфлікт із сусідом по дачі. Правоохоронці вирішили перевірити 55-річного чоловіка на причетність до вибуху та провели у нього невідкладний обшук.

Як виявилося, він зберігав у своєму дачному будинку та в квартирі цілий арсенал боєприпасів. У нього вилучили 8 корпусів гранат РГД-5, три корпуси гранат Ф-1, 10 підривачів, 9 реактивних сигнальних патронів, дві сигнальні міни, тротилову шашку вагою 400 грамів, 200 грамів пластиду, 10 магазинів до автомата «Калашникова» та понад півтори тисячі патронів калібром  9 та 7,62 мм. 

Правопорушника  затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» та обрання запобіжного заходу в виді тримання під вартою. Також за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.263 ККУ. Вилучені предмети направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Встановлюється походження боєприпасів та з якою метою затриманий їх зберігав. Тривають необхідні слідчі дії.

За матеріалами відділу комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ