Підтримати нас

Херсонець намагався обікрасти квартиру адвоката, але попався

06 листопада 2023 14:31
706
Поширити:

Херсонський міський суд призначив жителю обласного центру Олександру Потану п’ять років позбавлення волі за спробу обікрасти квартиру, з якої мешканці виїхали через окупацію та обстріли. 

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

За матеріалами кримінального провадження, близько опівночі, 30 травня 2023 року, чоловік зламав розвідним ключем замок на дверях і пробрався у квартиру, яка довгий час пустувала. Співробітники обласного Управління поліції охорони затримали Потана на місці злочину. У кишені його куртки вже лежали 100 доларів США, 200 тенге Казахстану, 1000 лір Туреччини, срібний ланцюжок та срібна сільниця власника квартири.

До затримання чоловік не працював, проживав у співмешканки.

Будь-яка крадіжка в умовах воєнного стану одразу кваліфікується за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Згідно з даними сайту «Судова влада», потерпілий – повний тезка херсонського правника, власника та директора адвокатського бюро Юрія Загродського.

До кримінального провадження потерпілий додав цивільний позов, у якому просив суд стягнути з обвинуваченого 4,5 тисячі гривень матеріальної шкоди (витрати на поїздку до слідчого) та півмільйона моральної шкоди.

У суді Олександр Потан просив суворо не карати його, посилався на те, що виховує двох маленьких доньок. У скоєному розкаювався, але цивільний позов потерпілого не визнавав. Мовляв, він ті витрати на поїздку до слідчого нічим не підтвердив, а моральної шкоди взагалі ніякої не було.

Суд не взяв до уваги слова Потана про доньок, оскільки у їх свідоцтвах про народження він батьком не вказаний. Але призначив мінімальний термін покарання – п’ять років позбавлення волі.

Щодо цивільного позову потерпілого, то його задоволено частково. У компенсації матеріальних витрат відмовлено, а «вартість» моральної шкоди зменшено до п'яти тисяч гривень.

Також, як писала Медіаплатформа “Вгору”, за спробу дати хабар засуджено жителя Білозерської громади Херсонської області Олега Булигіна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ