Підтримати нас

"Херсон, місто Х". У Литві відбулася виставка херсонського фотографа

Автор статті
11 грудня 2023 09:00
570
Поширити:

У Литві відбулася виставка херсонського фотографа Станіслава Остроуса "Херсон, місто Х". На ній були представлені роботи, відзняті з 2016 по 2020 роки. 

Про це інформує “Суспільне”. 

Фото зі сторінки Darius Vaichekauskas у фейсбуці 

Станіслав Остроус 25 років прожив у Херсоні, там і відзняв свої роботи. 

"Виставка про тодішнє моє відчуття від подій. Це була трохи, як тоді здавалося, депресивна ситуація, реакція на Майдан. Ми всі зрозуміли, що ідеї Майдану не підтримують, що вони зливаються, було таке відчуття", — поділився Станіслав.

Його роботи двічі виставлялися в Херсоні. 

"Я почав експериментувати, почав знімати на дуже сильно відтерміновану плівку. Мені подарували бобіну кіноплівки, яка була протермінована вже в 1986 році. Я цю бобіну нарізав і знімав те, що мені подобалося, що цікавило — я залишав", — розповів Святослав.

Його виставка "Херсон, місто Х" упродовж місяця діяла в Клайпеді, у Литві. Святослав видав книжку цих світлин, на неї вже отримали грант.

"Сама серія скоріше моє відчуття від внутрішнього простору, який відкривається людям не одразу. Спочатку ми відкриваємо для себе Ушакова, Дніпро, а потім якісь інші речі, відкриваємо для себе затони, острови. І там — справжнє життя херсонців, ці двори", — розповів фотограф.

Зараз Святослав Остроус живе в Харкові та викладає фотографію в державній академії культури. Тут теж продовжив робити фотознімки.

В Ірані експонують постер, викраденої російськими окупантами картини Івана Лободи «Вишивальниця».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ