Підтримати нас

“Херсон – 100%”: генерал-майор Марченко анонсував звільнення міста

Vgoru
10 серпня 2022 06:58
3,036
Поширити:

Деокупація обласного центру та закінчення “гарячої” фази війни відбудеться до кінця цього року.

Про це генерал-майор Дмитро Марченко розповів у інтерв’ю виданню РБК-Україна.

На питання журналіста, які території будуть деокуповані до кінця року, Марченко впевнено відмітив Херсон:

“Херсон – 100%. Тобто визволення Херсона і закінчення активної фази ведення війни, а потім уже будуть відбуватися якісь більш локальні військові дії. Але до кінця року ми маємо закінчити основну фазу цієї війни.” – пояснив Марченко.

Також він підкреслив проукраїнський настрій херсонців у руйнуванні планів окупантів провести референдум.

“Їхні фсбшники між собою обговорюють те, що по Херсону в них не вдається той сценарій, який вони застосовували в Криму. Вони вже це визнають як факт. І вони вже готуються до якихось інших заходів, тому що саме цей сценарій у них не виходить. Херсонці дуже проукраїнськи налаштовані й чинять опір. Вони не дають шансів реалізувати в них цей сценарій з "референдумом" і "русскім міром". Тому я думаю, що в Херсоні в них це точно не вийде.” – зазначив Марченко.

Генерал-майор також додав власної впевненості, що 11 вересня окупанти не зможуть провести референдум у Херсоні. І звернувся до херсонців із проханням протриматись до звільнення міста:

“На жаль, я не можу сказати вам ні терміни, ні дати. Але хочу передати херсонцям – хай трошки потерплять, це буде не так довго, як усі очікують. Це буде швидко. Хай ще трошки протримаються. Ми про них не забуваємо, ніхто не відмовляється від свого народу, ми прийдемо їм на допомогу, але хай трошки зачекають. Найближчим часом вони все побачать і почують.” – наголосив Марченко.

Нагадаємо, генерал-майор Дмитро Марченко до квітня керував обороною Миколаївщини. У кінці липня знову повернувся на південь для виконання завдань на території Херсонської та Миколаївської областей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ