Підтримати нас

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ

Vgoru
Автор статті
17 листопада 2017 13:10
594
Поширити:

Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження проти директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

Кримінальне провадження порушили на основі заяви народного депутата від "Народного фронту", члена парламентського комітету з питань європейської інтеграції, волонтерки АТО Олени Масоріної. Про це пише Insider із посиланням на джерела в ГПУ. До парламенту вона була обрана по списку "Народного фронту" під №52. До роботи у Верховній Раді вона була заступником голови правління благодійного фонду допомоги армії "Волонтерська сотня "Україна-Світ".

Ситнику інкримінують статтю 328 (розголошення даних, що становлять державну таємницю), покарання за яку, залежно від тяжкості спричинених наслідків, передбачає позбавлення волі на термін 2-5 або 5-8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Уже завтра, 17 листопада, Ситнику можуть виписати повістку на допит. ЗМІ зазначає, що директора НАБУ в Україні нині немає – він перебуває у відрядженні в Португалії.

Генпрокуратура порушила провадження на підставі опублікованого в Інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

У середу, 15 листопада, на засіданні парламентського антикорупційного комітету нардеп від "Народного фронту" і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав ГПУ порушити провадження та перевірити цей запис. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ