Підтримати нас

Гуменюк про обстріли Херсонщини: навіщо військові РФ завдають ударів по агропідприємствах

Автор статті
07 квітня 2024 11:34
125
Поширити:
Фото Олександра Корнякова\обстріл Херсона 27 жовтня 2023 року

Для військового фронту важливі не лише воєнізовані об'єкти, а й розвиток агропідприємств, зокрема на Херсонщині, яка є аграрною областю.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

Вона додала, що це зайнятість людей, підняття економіки регіону та допомога країні.

“Армія РФ продовжує тиснути. Ми це спостерігаємо не тільки на Херсонському напрямку, а на всіх прифронтових територіях. Зокрема, в Запорізькій області частіше завдають ударів по агропідприємствах”, – зазначила Гуменюк. 

Також речниця розповіла, що російські військові нетипово атакували Херсонщину в ніч на 6 квітня, застосовуючи далекобійні безпілотники по прифронтовій території, у той час, коли можна використовувати інше озброєння. 

“Якщо армія РФ зосереджує далекобійне озброєння на близькій відстані. Це означає, що відбувається збій системи управління військами або вони намагаються посилити терор”, – додала вона. 

Окрім цього, Наталія Гуменюк повідомила, що окупаційні війська приблизно лише раз на тиждень наважуються скидати керовані авіабомби на Херсонщину. 

“На Херсонському напрямку російські військові не ризикують підходити на пускові рубежі, тут їм дуже небезпечно. Вони дуже добре пам'ятають про “літакопад”. Водночас у Запорізькій області військові РФ за добу можуть скинути 5-7 КАБів”, – розповіла речниця.

  • Херсонські аграрії другий рік перебувають в умовах війни. Одна з найбільших проблем – замінованість більшості угідь. За словами Дмитра Юнусова, розмінування відбувається стрімко, майже 5 тисяч гектарів за тиждень. Ще одна велика проблема фермерів – брак обігових коштів та заставного майна для кредитування. Через війну, дуже багато підприємств втратили свої врожаї та сільськогосподарську техніку. Про цьогорічну посівну, проблеми хліборобів та шляхи їх вирішення, журналістка “Вгору” говорила з очільником Департаменту сільського господарства ХОВА Дмитром Юнусовим і фермерами з Бериславщини Олександром Гордієнком, Юрієм Малетою та Віктором Деркачем.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ