Підтримати нас

Громади Херсонщини дискутували про легалізацію праці

08 лютого 2020 14:00
659
Поширити:

На запрошення Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України, заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим взяв участь у проведенні засідання загальних зборів представників громад області.

У жвавій дискусії мова йшла про важливі питання формування бюджетів громад та резерви їх поповнення на Херсонщині з урахуванням новозмін діючого податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2020 року.


Насамперед, це питання легалізації підприємницької діяльності та найманих працівників. Адже податок з доходів фізичних осіб залишається основною складовою надходжень до бюджетів місцевих громад. Торік із загальної суми зібраного ПДФО місцевий бюджет Херсонщини отримав майже 75 відс. або 3 134 млн. грн, що на півмільйона перевищує минулорічний показник.

Протягом лютого п.р. на виконання доручення Прем’єр - міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 №2313 на Херсонщині триває інформаційно – просвітницької акція з питань легалізації підприємницької діяльності та найманої праці суб’єктів господарювання Херсонщини «Легалізація бізнесу - або як вийти з тіні?». За номером «гарячої» телефонної лінії (0552) 427-647, бізнесмени та громадяни області можуть отримати індивідуальні консультації та вичерпні коментарі з будь - яких питань реєстрації та ведення підприємницької діяльності.

Серед важливих питань взаємодії органів податкової служби області та представників органів місцевого самоврядування в процесі реалізації державної фінансової політики обговорювалися питання упорядкування земельних відносин. А саме: оформлення орендних відносин на земельні ділянки, які використовуються без правовстановлюючих документів, перегляд умов діючих договорів оренди (договорів, які укладались більше 10 років тому, та по землях с/г призначення) та оновлення нормативної грошової оцінки по населених пунктах та землях нес/г призначення за межами населених пунктів.

Не залишилися поза увагою учасників заходу питання проведення деклараційної кампанії - 2020 та контролю за раціональним використанням коштів громад. Адже ще на етапі оцінки пропозицій учасників конкурсних торгів розпорядникам бюджетних коштів необхідно в повній мірі досліджувати і систему оподаткування підрядників, наявність трудових ресурсів, вивчати майновий стан учасника торгів, враховувати причетність посадових осіб підрядників до порушень, виявлених раніше податковими та правоохоронними органами.

Учасники заходу отримали багато цікавої інформації, обмінялися власними думками та отримали відповіді на свої проблемні питання.

Податківці області, як завжди, налаштовані на спільну взаємодію та конкретну співпрацю зі спеціалістами кожного органу місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності громад на Херсонщині.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ