Підтримати нас

Головному охороннику Януковича – В’ячеславу Заневському повідомили про підозру в пособництві РФ в окупації Херсонщини

Vgoru
Автор статті
29 квітня 2023 14:02
998
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в пособництві державі-агресору на окупованій Херсонщині та Миколаївщині 54-річному В’ячеславу Заневському, начальнику служби безпеки Віктора Януковича. Про це йдеться в тексті підозри, оприлюдненій на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, В’ячеслав Заневський у 2008-2012 роках очолював службу безпеки президента-втікача Віктора Януковича, а торік співпрацював з окупантами на території Херсонщини. Там же, не боці російських загарбників, воював його син – Ян Заневський, громадянин РФ з позивним «Ладья».

«22 липня 2022 року Ян Заневський звернувся до свого батька з проханням допомогти збройному формуванню РФ у проведенні пошукових та фільтраційних заходів із виявлення проукраїнських громадян, військовослужбовців ЗСУ та учасників АТО на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей. В’ячеслав Заневський погодився», – йдеться в підозрі.

23 липня 2022 року В’ячеслав Заневський передав своєму сину контакти гауляйтера Нової Каховки Володимира Леонтьєва, який мав посприяти в пошуках майбутніх жертв окупантів.

Також В’ячеслав Заневський передав російським окупантам через свого сина рекомендації щодо більш ефективних варіантів розміщення особового складу РФ під час обстрілів з боку ЗСУ.

Також, за даними слідства, 26 грудня 2022 року В’ячеслав Заневський очолював охорону губернатора Ульяновської області РФ Алєксєя Русскіх під час його візиту на ТОТ Луганської та Донецької областей.

Заневському повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору – ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років і конфіскацію майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ