Підтримати нас

Global Survivors Fund виплачуватиме 3 тисячі євро жертвам насильства з боку РФ

Автор статті
15 квітня 2024 16:03
234
Поширити:
Фото зі сторінки Офісу Генерального прокурора жовтень 2022 рік/Катерина Левченко, директорка Global Survivors Fund Майя Шах і керівниця програм Фонду Клара Сандовал

Global Survivors Fund завдяки своєму проєкту виплачуватиме відшкодування у розмірі 3 тисячі євро постраждалим від сексуального насильства, що пов'язане з агресією з боку РФ. 

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

“Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, Росія використовує як психологічну зброю, спосіб залякування мирного населення на (ред. окупованих територіях), інструмент приниження та придушення українського народу та для тортур військовополонених. Це грубе порушення одного з фундаментальних прав людини – на особисту недоторканість особи”, – додає він. 

За словами Омбудсмана, фонд планує спочатку зібрати дані від постраждалих та проаналізувати їх свідчення. Кошти зможуть отримати 500 людей. 

  • Global Survivors Fund має досвід у допомозі постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, у багатьох країнах.
  • Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко повідомила про готовність спільно з Фондом і Офісом Генпрокурора працювати над механізмом репараційних виплат. Учасники зустрічі також обговорили перспективу створення Єдиного реєстру потерпілих осіб та захист персональних даних постраждалих і свідків.
  • Головна спеціалістка з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури Анастасія Весіловська розповідала про те, що на окупованих територіях незаконна влада катує та ув’язнює людей, для того, щоб змусити їх передавати інформацію та співпрацювати.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ