Підтримати нас

Гауляйтерці села Федорівка Вірі Логвін повідомили про підозру в колабораційній діяльності

Vgoru
Автор статті
29 квітня 2023 07:52
1,351
Поширити:

СБУ 28 квітня повідомила про підозру в колабораційній діяльності 60-річній Вірі Логвин, гауляйтерці села Федорівка Зеленопідської територіальної громади Каховського району. Про це йдеться в тексті підозри, оприлюдненій на сайті Офісу Генпрокуратури.

“Віра Логвин добровільно погодилась стати гауляйтеркою села Федорівка Каховського району, в якому проживала. Про своє призначення вона сама повідомила місцевим жителям біля місцевого продуктового магазину. Надалі вона зобов’язала фізичних і юридичних осіб підпорядкуватися окупаційній адміністрації й дотримуватися режиму, встановленому окупаційними військами», – йдеться в повідомленні.

Про запроданку Федорівки Віру Логвін раніше повідомляв і Центр журналістських розслідувань. Журналісти писали, що вона тероризувала мешканців навколишніх сіл, вимагала від них переписати на неї свої земельні паї та забороняла людям виїжджати за межі Федорівки.

У квітні Віра Логвін зняла відео, в якому заявила, що давно чекала на російських окупантів і порвала свій український паспорт. Також вона встигла отримати почесну грамоту від окупантів «за особистий внесок у розвиток і становлення російської державності» на території Каховського району».

До повномасштабного вторгнення РФ Віра Логвін ніде не працювала і зловживала алкогольними напоями.

За добровільне зайняття посади в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Вірі Логвін загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ