Підтримати нас

Фермер із Херсонщини отримав перший інвестиційний кредит

15 червня 2024 18:33
303
Поширити:
Трактор
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Фермер з Херсонщини отримав кредит для розвитку свого бізнесу на суму 1 мільйон гривень. З них 500 тисяч гривень профінансував Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Про це йдеться на сторінці Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що аграрій планує витратити кошти на обладнання для покращення виробничих процесів, зокрема на оприскувач та машину для пакування зерна.

На сьогодні Фонд співпрацює з Укргазбанком, Ощадбанком та Прокредит банком. Його діяльність спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн. Фонд гарантує перед українськими банками покриття до 50% зобов’язань по кредиту. Щоб отримати доступ до гарантій Фонду, фермер має бути зареєстрованим в Державному аграрному реєстрі, йдеться в повідомленні.  

  • Заміновані поля, знищена техніка, нестача грошей на купівлю посівних матеріалів та добрив – це неповний перелік труднощів і випробовувань, яких нині зазнають херсонські фермери. Директор сільськогосподарського виробничого кооперативу «Промінь» в Малій Олександрівці Ігор Цимбалістий розповів журналістці “Вгору”, що  змусили працювати на неперевірених саперами полях кредитні борги та зобов’язання перед пайовиками. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів