Підтримати нас

Фейкового "головного податківця Херсонщини" судитимуть за колабораціонізм

Vgoru
28 грудня 2022 16:03
925
Поширити:

Так званого "очільника податкової служби Херсонщини" судитимуть за колабораційну діяльність. Чоловік під час окупації, закликав місцевих підприємців перереєстровувати бізнес під законодавство рф. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“На псевдопосаді обвинувачений виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в новоствореному податковому органі окупантів. Брав участь у публічних заходах організованих окупаційною владою, де закликав представників юросіб та фізичних осіб-підприємців перереєструватися за російським законодавством, відкривати рахунки в підконтрольному рф банку аби «законно» працювати на території області”, – йдеться в повідомленні

Прокурори Херсонської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Херсона за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За вчинене підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ми повідомляли, що Латвія видала Україні колаборантку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів