Підтримати нас

Евакуація від росіян, нестача пального та руйнування будинків: ситуація в Олешківській громаді

Vgoru
12 червня 2023 12:32
537
Поширити:

У тимчасово окупованій Олешківській громаді на Херсонщині будинки почали руйнуватися після того, як вода відступила. Росіяни проводять фільтрацію людей, яких вивезли з громади.

Про це Укрінформу розповіла керівниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

«Населення в соцмережах повідомляє про тіла – пишуть, що там бачили одного загиблого, в іншому місці – двох… Лікарня так само не має засобів, щоби збирати померлих», – зазначила Гасаненко.

За її словами, наразі офіційно відомо про вісьмох загиблих, тіла яких раніше доправили в лікарню. У громаді тривають пошуки людей. 

Як ідеться в дописі, вода відступає, але почалася масова руйнація будинків, навіть там, де вода відступила зовсім. Критичною є ситуація в селі Солонці. 

В Олешках не вистачає пального для човнів, генераторів. Продукти привозять на човнах із сусідніх сіл, і далі місцеві допомагають їх роздавати: розвозять на човнах і надувних матрацах.

Як інформують мешканці громади, росіяни пропонують евакуаційні рейси для тих, хто добирається до їхніх автобусів. Людей вивозять у Раденськ і Скадовськ. У Скадовську розселяють по пансіонатах, де люди проходять фільтрацію. Є свідчення про те, що із кімнат не дозволяють виходити, там стоїть воєнізована охорона. 

Також поширюється інформація про зараження води, але місцеве населення виїжджати боїться, бо це може бути в один кінець. Випускають як з російським, так і з українським паспортом, але український паспорт забирають і можуть не віддати.

Раніше ми писали, що багато трупів домашніх тварин плавало по Олешках і навколишніх селах. Дуже багато людей загинуло через те, що в деяких районах міста вода прибувала швидше, ніж в інших. Наприклад, район Олешок Хуторище був затоплений, зі слів місцевих, за декілька годин. Не всі люди на дахах змогли врятуватись, декого змило хвилею, коли рівень води почав підійматися.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ