Підтримати нас

Ексначальнику Херсонського прикордонного загону повідомлено про підозру: завдав збитків державі на 5,3 млн гривень

Vgoru
Автор статті
21 серпня 2023 08:59
1,392
Поширити:

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру колишньому начальнику Херсонського прикордонного загону Південного регіонального Управління ДПСУ за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний з березня по липень 2022 року під час тимчасової окупації Херсонщини не перевіряв наявність на службі особового складу прикордонного загону.

Зокрема, через недбале ставлення до військової служби державі завдано збитків на суму 5,3 млн гривень: військовослужбовцям, які не виконували завдання із захисту національної безпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії, були відсутні в частині, незаконно нарахували та виплатили збільшену додаткову грошову винагороду.

“Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу”, – йдеться в повідомленні.

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР затримали на Київщині мешканця Херсона. Він намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідданих на користь РФ. Йому загрожує до 15 років тюрми.

У Херсоні Служба безпеки України затримала пособника росіян. Ним виявився місцевий житель, який у період окупації обласного центру погодився очолити юридичний відділ “Державного унітарного підприємства «Пошта Херсон»” РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ