Підтримати нас

Дві херсонські компанії оштрафували на понад 400 тисяч гривень

22 червня 2024 07:34
372
Поширити:
Антимонопольний комітет України
Фото: АМКУ

Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафували на 408 тисяч гривень херсонські компанії «Альянсбуд Груп» та «Благоустрій Херсон плюс» через змову на торгах.

Про це йдеться на сторінці Антимонопольний комітет України.

Встановили, що компанії узгодили свої під час підготовки та участі у торгах, які проводились у 2021 році Департаментом міського господарства Херсонської міськради у 6 лотах на загальну суму 14 023 417,4 грн. 

Дії «Альянсбуд Груп» та «Благоустрій Херсон плюс» визнали такими, що порушують законодавство про захист економічної конкуренції. 

Також зазначається, що згідно з Законом України «Про публічні закупівлі» підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є те, що учасник протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

За даними YouControl у 2021 році «Альянсбуд Груп» та «Благоустрій Херсон плюс» виграли лоти з прибирання та підмітання вулиць, з озеленення територій та утримання зелених насаджень, утилізації сміття в Херсоні.

  • Раніше прокуратура повідомила про підозру в зловживанні службовим становищем 40-річному ексначальнику одного з департаментів Херсонської обласної державної адміністрації Юрію Попутьку. З весни 2018 року чоловік ініціював проведення конкурсних торгів із закупівлі послуг розробки земельних проєктів. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів