Підтримати нас

Допомагали росіянам переправляти техніку через Дніпро: трьом експрацівникам Херсонського річпорту повідомили про підозру

Vgoru
12 квітня 2023 12:45
1,291
Поширити:

За даними слідства, колишні працівники філії «Херсонського річкового порту»  ігор ткаченко, євген савінкін та сергій попов під час тимчасової окупації міста погодилися співпрацювати з окупаційною владою і допомагали інженерним військам в облаштуванні понтонної переправи через Дніпро. Про це в Telegram повідомила прокуратура Херсонської області.

“ігор ткаченко обійняв посаду директора захопленої філії підприємства, євген савінкін став його заступником, а сергій попов погодився на посаду механіка транспортного відділу”, – йдеться в дописі.

Запроданці організували та забезпечили реконструкцію вантажної баржі для перевезення військової техніки, вилучили в працівників транспортні засоби для потреб ворожих військ.

А так званий «директор» перереєстрував підприємство відповідно до вимог російського законодавства, організовував його роботу та вживав заходів для введення в обіг у Херсоні рубля.

Під час обшуків їхніх осель правоохоронці виявили докази співпраці з ворогом, а саме: документи, російську атрибутику, комп'ютерну техніку, боєприпаси.

Обом колаборантам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ