Підтримати нас

Добре починання Скадовської міської ради привело до неочікуваного результату

21 березня 2017 11:48
246
Поширити:

За ініциативи Скадовської міської ради було прийнято рішення про зниження єдиного податку. Починаючи з лютого 2017 року, як повідомлялось раніше, "підприємці - платники єдиного податку другої групи будуть платити 400 грн єдиного податку, замість 640, як у січні". Відповідне рішення про встановлення місцевих податків та зборів було прийняте 2 лютого на позачерговій сесії міської ради.

"Підприємці на радощах, але з побоюванням, заплатили за лютий по 400 грн. Та не просто заплатили, а заздалегідь відвідавши 7 кабінет місцевої податковою, поставивши конкретне питання і отримавши конкретну позитивну відповідь", - пише у соцмережі скадовчанин Євген.
Він наголошує, що громадяни, сумніваючись, особисто питали скільки платити за лютий, і отримали відповідь: "400 грн., і нічого не бійтеся".
Та, як пише Євген, підприємці "всі дружно влетіли у 320 грн. штрафу". "Це сплановане "кидалово"? Це метод збільшити за рахунок бідних бюджет? Або це волаючий випадок непрофесіоналізму?", - запитує скадовчанин.

Добре починання Скадовської міської ради привело до неочікуваного результату

З приводу даного інцинденту ми вирішились особисто поспілкуватись з міським головою. Як розповів Олександр Яковлєв, такого розвитку подій у міській раді не передбачали. Тож ситуація, що склалася, стали для них такою ж несподіванкою. Наразі вживаються всі можливі заходи щодо випрвлення помилок. Проведена зустріч з працівниками налогової служби, де пояснили, що нововведення, яке не мало ще прецендентів на Херсонщині, не було роз'яснене працівникам належним чином, тим більше нарахування проводяться через програмне забезпечення, яке не налаштовано під такі зміни.  Тепер юристами міської ради готується офіційний лист до налогової служби, вноситься конкретизація до рішення міської ради.

Найближчим чином, як запевнив міський голова, будуть зроблені всі кроки для проведення відповідних перерахунків.

Але чи будуть повернуті вже сплачені штрафи - велике питання.

Далі буде.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ