Підтримати нас

До списку переможців фестивалю “Wiz-Art 2023” увійшов фільм про пограбований херсонський музей

Vgoru
Автор статті
18 грудня 2023 10:24
433
Поширити:

До переможців 15-го Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art, увійшов “Вибухи біля музею” режисерів Романа Хімея, Яреми Малащука про розграбований російськими окупантами в жовтні 2022 року Херсонський краєзнавчий музей.

Про це йдеться на сторінці конкурсу.

Зазначається, що “Вибухи біля музею” – це найкращий фільм за версією журі.

“Фіксація воєнних злочинів, яка поєднана з екстраординарною художньою формою. Переконливий доказ того, що цивілізація варварства – це коли спочатку намагаються руйнувати наративами, потім зброєю”, – коментар журі.

За увагу журі та глядачів змагалися 29 фільмів – 19 у національній та 10 в міжнародній програмах, йдеться в повідомленні.

Як інформують на сторінці конкурсу, переможців визначало міжнародне та національне журі, до якого увійшли Юкка-Пекка Лааксо, Лаума Каудзіте, Анна Онуфрієнко, Оксана Волошенюк, Катерина Сліпченко, Валерій Мирний та Антон Фролов, а також глядачі.

19 листопада 2022 року, після деокупації Херсонської області кореспонденти “Вгору” відвідали пограбований російськими окупантами Херсонський краєзнавчий музей та зробили декілька світлин. У Херсонському краєзнавчому музеї до 24 лютого містилося понад 170 тисяч експонатів. 

Раніше збірка "Путлер капут" режисера Микити Лиськова здобула перемогу в номінації "Найкращий анімаційний фільм” української кінопремії "Золота Дзиґа". У створенні роботи взяв участь аніматор із Херсона Андрій Польшин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ