Підтримати нас

До 15 років в’язниці загрожує «начфіну» та іншим колаборантам з «мвд рф» на Херсонщині

Vgoru
12 січня 2023 17:43
595
Поширити:

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще п’ятьох ворожих поплічників, які перебувають на тимчасово захопленій частині півдня України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“На початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до створеного агресором «главного управления мвд Херсонской области». Де їх призначили: керівником фінансового відділу, інспектором штабу, інспектором Суворовського районного управління, оперуповноваженим відділення кримінальної поліції у справах неповнолітніх, черговим ізолятора тимчасового тримання”, – йдеться в повідомленні.

Перебуваючи на «посадах» зловмисники виконували завдання москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору на території регіону.

Встановлено, що під час окупації Херсона вони брали участь у «рейдах» по будинках місцевих жителів, яких намагались залучити до співпраці з ворогом.

У разі незгоди – погрожували насильством та знищенням майна.

Під час звільнення українського міста колаборанти разом із російськими окупантами втекли на лівий берег р. Дніпро.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Наразі СБУ проводить комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ