Підтримати нас

Для відновлення села Давидів Брід на Херсонщині Івано-Франківська адміністрація виділить 10 млн грн

Vgoru
Автор статті
13 липня 2023 14:23
516
Поширити:

Івано-Франківська ОВА планує виділити 10 млн грн на відновлення деокупованого села Давидів Брід на Херсонщині. На повне відновлення села Давидів Брід потрібно понад 430 млн грн.

Про це повідомляє Суспільне. 

"Наразі з Івано-Франківського обласного бюджету в бюджет Великоолександрівської громади Херсонської області перерахували 3 млн грн. Також голови територіальних громад Івано-Франківщини прийняли рішення про виділення субвенції на загальну суму 5 млн 145 тис. грн", – розповів виконувач обов'язків директора департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Роман Дунич.

За його словами, представники Івано-Франківської ОВА неодноразово виїжджали в деокупований Давидів Брід. Комісія встановила, що внаслідок обстрілів РФ у селі 199 будинків пошкоджені та 13 – зруйновані повністю. Окрім того, російські військові знищили там школу, дитсадок, будинок культури й амбулаторію.

Нагадаємо, відбудувати пошкоджене житло та соціальні об'єкти громадам Херсонщини допоможуть фахівці з 15 областей України. Відновлення 26 населених пунктів, які зруйнували російські військові, відбудеться в межах нового всеукраїнського проєкту "Пліч-о-пліч". 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ