Підтримати нас

Дітей з окупованих територій вивозитимуть у санаторії РФ

Автор статті
08 квітня 2024 12:46
231
Поширити:
Фото: Центр національного спротиву

Окупаційна влада активно розпочала підготовку до вивезення дітей із захоплених територій у період літніх канікул. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що минулого року на такий “відпочинок” вивезли понад 1000 дітей.

“Вже сьогодні відомо, що на “відпочинок і психологічну реабілітацію” готові прийняти санаторії Петербургу 2 тисячі 480 дітей і 150 педагогів. До такої ініціативи виявили готовність долучитися ще щонайменше п’ять регіонів Росії. Такий “відпочинок” українських дітей (ред. окупаційна влада) організовує з єдиною ціллю – промивки мізків, під приводом оздоровлення”, – повідомляють в ЦНС. 

У матеріалі йдеться, що багато з них не повертаються на територію України. Дітей вивозять здебільшого без дозволу батьків або його отримують під тиском.
  • Раніше стало відомо, що Херсонське вище професійне училище № 2, у якому працювали Денис Супрун на посаді старшого педагога та його дружина Юлія – заступниця директорки, під час окупації сприяли ввезенню дітей до Криму.
  • До Білорусі привезли 40 дітей з окупованих територій Херсонської області. Дітей розмістили в реабілітаційно-оздоровчому центрі "Лісова поляна" в Гродненській області.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронава. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.
  • У травні в Москві відбудеться пропагандистський форум  “Зберігачі історії”, на який планують привезти підлітків з окупованих територій України.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ