Підтримати нас

Керівництво Херсонського училища причетне до вивезення дітей під час окупації

Вгору
Автор статті
21 березня 2024 10:01
588
Поширити:
Фото: nv.ua

Херсонське вище професійне училище № 2, у якому працювали Денис Супрун на посаді старшого педагога та його дружина Юлія – заступниця директорки, під час окупації сприяли ввезенню дітей до Криму.

Про це повідомляє hromadske.

Під час розслідування журналістів стало відомо, що на початку жовтня 2022 року дітям-сиротам та тим, хто навчався у вищезазначеному закладі, запропонували поїхати “відпочити” до окупованого Криму.

Одна з вивезених дівчат розповіла, що таку пропозицію вона отримала від Юлії Супрун.

"Приїхали ми в “Дружбу”. Наступного дня нас збирають в актовій залі. Там був директор із безпеки. Він розповідав, що 24-го він заходив до Херсона, що він був колишній “беркутівець”. Каже, ваша ось ця “кастрюльська” тема не прокотить. Не хочете підтримувати – будете покарані. Деякі діти вже тоді були проросійськими, і вони доповідали йому про інших”, – розповів колишній вихованець ВПУ№ 2. 
  Вона з чоловіком супроводжувала дітей до порту в Херсоні. Звідти їх вивезли в Олешки, а потім – в окупований Крим. Там діти перебували в таборах “Дружба” та “Лучистий”. Згодом їх перевезли в Генічеськ на Херсонщині.

Зазначається, що виїхати із такого “відпочинку” назад в Україну вдалося тільки чотирьом дітям із дев'яти.

Юлія та Денис Супруни після звільнення Херсона ЗСУ переїхали в Бровари під Києвом.

СБУ розслідує колабораційну діяльність подружжя та причетність до депортації дітей, але підозри їм не вручали. 
  • До Білорусі привезли 40 дітей з окупованих територій Херсонської області. Дітей розмістили в реабілітаційно-оздоровчому центрі "Лісова поляна" в Гродненській області.
  • СБУ повідомила про підозру депутатці держдуми РФ Яні Лантратовій та Інні Варламовій, що є дружиною голови фракції у федеральних зборах РФ Сергія Миронава. Вони незаконно вивезли двох неповнолітніх дітей із Будинку дитини під час окупації Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ