Підтримати нас

Держагентство рибного господарства заборонило ловити камбалу

Автор статті
14 лютого 2019 05:09
662
Поширити:

Державне агентство рибного господарства України заборонило будь-який вилов камбали (глоси) з 15 лютого по 30 квітня у північно-західній частині Чорного моря.

Це територія, яка охоплює найбільший чорноморський шельф від мису Тарханкут (Крим) на сході до мису Каліакра (Болгарія) на південному заході.  Заборона стосується української частині чорноморського шельфу, бо саме тут і зараз починається нерест камбали.

.

Північно-західна частина Чорного моря відділена червоною лінією.

Ще раніше, з 1 січня по 31 травня введена аналогічна заборона в Азовському морі та затоці Сиваш.

Глоса - промисловий вид риби. Найчастіше зустрічається вздовж чорноморських берегів від острова Зміїний до Керченської протоки, а в Азовському морі переважно у Сиваші. Також мешкає у лиманах і пониззях річок Південний Буг та Дністер. Нерест відбувається в холодну пору року – з лютого по квітень, на глибині 25-40 метрів. Випущена ікра, перед метаморфозом, опускається на дно водойми. Мальки, які вилупилися з ікринок, протягом декількох місяців залишаються біля поверхні, де харчуються дрібним планктоном. Статева зрілість наступає на третьому році життя.

Саме для збереження виду під час нересту вводиться заборона. Порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 850 грн. за кожен незаконно виловлений екземпляр камбали (глоси) та 1 504 грн. за виловлений у межах природно-заповідного фонду.

Держрибагентство закликає всіх рибалок дотримуватися встановлених норм. У разі виявлення порушень - прохання повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ