Підтримати нас

Депутати ділили гроші

19 лютого 2016 13:00
611
Поширити:

Минулої п’ятниці, 12 лютого, міські обранці зібралися на пленарне засідання. Уперше після виборів на нього завітав Володимир Сальдо. Проте пробув на сесії лише кілька десятків хвилин.

Пастух залишається

Перед виконанням гімну на трибуну вийшла спікер Херсонської Самооборони Інна Усачова. Вона нагадала, що скоро день вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні. І що у залі сидить людина, яка голосувала за диктаторські закони 16 січня, підтримувала Антимайдан. Як тільки зазвучав державний гімн, Інна Усачова облила Сальдо червоною фарбою. Поки депутати та інші  намагалися спровадити дівчину з зали, міський голова оголосив сесію  закритою. І переніс її на 15 лютого.

Але депутати не квапилися розходитись. Після консультацій із головами фракцій і перерви на відмивання столів від фарби, сесія продовжилася. Представники “Опозиційного блоку” та “Нашого краю” заявили, що хочуть працювати, але чомусь покинули засідання і пообіцяли повернутись лише після настання спокою в залі.

Порядок денний складався з 43 питань. Але його відкоригували. Так, депутати від “Батьківщини” запропонували звільнити першого заступника міського голови Ігоря Пастуха. А мерові до наступної сесії підшукати нову кандидатуру. Підтримали його 28 депутатів. За кілька днів Володимир Миколаєнко наклав вето на це рішення.  А у середу, 17 лютого, мер видав розпорядження, що Ігор Пастух більше не виконує обов’язки першого заступника мера.

Електротранс – до «реанімації»

Перед початком се­сії міськраду пікетували лікарі. Медики залізничної лікарні вимагали виплатити їм зарплати, їх вони не отримують кілька місяців. Депутати почули. І внесли зміни до міського бюджету на поточний рік.

Депутати затвердили і комплексну програму ефективної роботи та реформування житлово-комунального господарства. Строк дії – до 2020 року. Сюди входять реконструкції котелень, теплових мереж та системи водопостачання. До цього залучать не лише кошти міського бюджету і гроші  обслуговуючих підприємств, а й допомогу Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Кошторис  програми – більше 950 мільйонів гривень.

Пощастило і селищу Комишани. Цього року там збираються побудувати систему водопостачання. І Херсон  допоможе, виділивши 7,4 мільйони гривень. І знову про воду. Депутати вирішили встановити малозабезпеченим херсонцям водолічильники. Цього року – 2676 приладів, наступного – на один більше. Місто планує виділяти на це по 1,4 мільйони гривень щороку.

На цьому щедрість народних обранців не скінчилася. “Херсонелектротранс” також опинився у списку щасливчиків. Підприємству цього року обіцяють придбати шин  на 800 тисяч, ще на 1,5 мільйони відремонтувати контактні мережі і трохи полагодити самі тролейбуси (на мільйон гривень). А ще 1,5 мільйони підуть на погашення боргів підприємства перед податковою та пенсійним фондом. На виділенні грошей депутати вирішили не зупинятися. І створили тимчасову контрольну комісію. Її учасники хочуть проаналізувати проблеми підприємства та розробити план його “реанімації”.

Безкоштовні медичні аналізи

Безкоштовним аналізам бути. Відповідний проект рішення підготували представники “Батьківщини”. Певна категорія херсонців, за направленням лікаря, зможе безкоштовно пройти медичні обстеження в трьох міських коммyнальних лікарнях – ім. Е. Карабелеша, ім. А. і О. Тропіних і їм. Лyчанського – а також у їх поліклініках. До категорії безкоштовних віднесли:  загальний аналіз крові, аналіз крові на цукор, аналіз сечі, yльтразвyкова діагностика та рентгенографічне обстеження. Скористатися такою пільгою зможуть пенсіонери від 60 років, неповнолітні діти, ветерани війни та інваліди всіх категорій. З міського бюджету лікарням компенсують 3 мільйони гривень.

Підтримали спортсменів

Цього року місто планує витратити трохи більше 2,5 мільйонів гривень на розвиток фізичної культури та спорту. Сюди входить фінансування участі в змаганнях та підтримка федерацій боксу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу, веслування, карате, боротьби тощо.

Мабуть, футбол наші депутати люблять найбільше. Бо на нього виділили майже стільки, скільки на всі інші види спорту, разом узяті. Міському клубу “Кристал” пообіцяли 1,9 мільйони гривень. Попросити про підтримку улюбленого клубу прийшли його вболівальники. Запевнили, що з грошима спортсмени гратимуть краще. Хочеться вірити.  

І ще раз про футбол. Всеукраїнська та обласна федерації підпишуть угоду про співпрацю. А саме: разом хочуть звести в нашому місті сучасну спортивну базу “для масового футболу”.

У Херсоні збираються реконструювати басейн. Той, що на базі школи №46. Місто дасть половину суми – 4 мільйони гривень. Іншу частину має докласти інвестор. Три школи нашого міста отримають оновлені спортивні майданчики. А саме №47, 49 та гімназія №1. Старі стадіони оновлять штучним покриттям. На добру справу хочуть виділити 1,5 мільйони гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ