Підтримати нас

Делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідала Херсонщину

Автор статті
23 липня 2019 13:27
701
Поширити:

З 22 по 23 липня на Херсонщині з офіційним візитом перебуває делегація Представництва Європейського Союзу в Україні.

Сьогодні, 23 липня відбулася зустріч делегації та голови облдержадміністрації Юрія Гусєва. Предметом обговорення стало співробітництво бізнесу з фінансовими інституціями ЄС та розширення можливостей для участі громадських організацій області в грантових програмах.

Також розглянули питання реалізації на Херсонщини освітніх, наукових і культурних проектів Євросоюзу.

«Для нас дуже важливо, що ви прибули до Херсонщині з таким візитом, - наголосив Юрій Гусєв, вітаючи керівництво делегації. - Це дасть можливість жителям області ближче ознайомитися з проектами, які реалізує Європейський Союз на території України. Нам би хотілося брати активну участь у цих проектах».

Керівник області окремо наголосив на важливості питань освіти, які стосуються інформаційних ресурсів та зазначив, що до участі в проектах ЄС готова херсонська наукова й освітня спільнота.

«Потрібно більше інформаційного ресурсу про програми освіти, щоб люди відчули зацікавленість та долучалися до цих програм. Як результат нашої зустрічі, ми можемо подумати про спільні заходи у майбутньому. Я б дуже хотів, щоб в рамках сьогоднішньої зустрічі ми напрацювали непросто теоретичне співробітництво, а конкретні кроки для досягнення поставлених результатів», - наголосив Юрій Гусєв.

Він зазначив, що керівництво ХОДА зацікавлене в реалізації в області програм, які забезпечать надалі продуктивне економічне зростання та запевнив, що зі свого боку готовий надавати всіляку підтримку проведенню подібних заходів і залученню громади регіону до участі в них.

Слід зазначити, що візит Представництва ЄС до Херсонщини є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ