Підтримати нас

Де в Херсоні найчистіше повітря

Автор статті
15 вересня 2019 01:05
694
Поширити:

Херсонським обласним центром з гідрометеорології ведеться постійний моніторинг забруднення навколишнього природного середовища, а саме: забруднення атмосферного повітря, радіоактивного забруднення навколишнього природного середовища та забруднення поверхневих вод суші.

За даними лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря в місті Херсоні в серпні спостерігалось перевищення середніх концентрацій по діоксиду азоту в Шуменському мікрорайоні – 4,5 ГДК, на площі Перемоги – 3,9 ГДК, по вул. Перекопській – 4,1 ГДК.

По оксиду азоту в Шуменському мікрорайоні 1,5 ГДК; забруднення фенолом перевищувало середню концентрацію в Шуменському мікрорайоні в 1,3 ГДК, на площі Перемоги – 1,2 ГДК, по вул. Перекопській – 1,2 ГДК.

По формальдегіду: в Шуменському мікрорайоні 2,6 ГДК, на площі Перемоги – 2,4 ГДК, по вул. Перекопській – 2,8 ГДК. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року викиди забруднюючих речовин збільшились по оксиду та діоксиду азоту майже в 2 рази, по іншим інгредієнтам на рівні минулого року.

Завислі речовини (пил) - це продукт згоряння усіх видів палива, а також виробничих процесів. Мають як антропогенне, так і природне походження, наприклад при ерозії ґрунту.

Оксиди азоту – речовини, які потрапляють в атмосферу з антропогенними викидами від промисловості, електростанцій і транспорту. Вони утворюються у процесі згоряння органічного палива при високих температурах.

Фенол присутній у викидах підприємств чорної металургії, меблевої, нафтохімічної і нафтопереробної промисловості, а також фармацевтичних виробництв.

За даними радіоекологічної лабораторії Херсонського ЦГМ в серпні потужність експозиційної дози гама-випромінення (ПЕД) на пунктах спостережень Херсонської області знаходилась в межах 7-16 мкР/год, що відповідає фоновим значенням (максимально допустиме значення рівня природного фону становить 24 мкР/год). Сумарна бета-активність атмосферних випадінь за попередній місяць складала в середньому по Херсонській області – 1,7 Бк/м2/за добу. Радіаційний фон на всій території області був стабільним. Перевищень допустимих (за НРБУ-97) концентрацій радіонуклідів у атмосферному повітрі протягом серпня на території Херсонської області не зареєстровано.

Лабораторія спостережень за забрудненням поверхневих вод Каховської ГМО в серпні проводила спостереження в Каховському водосховищі та нижньому Дніпрі в межах Херсонської області від смт. Велика Лепетиха до м. Берислав та нижньому Дніпрі від м. Нова Каховка до м. Херсон. Стан поверхневих вод в серпні задовільний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ