Підтримати нас

ДБР розслідує зловживання херсонських чиновників Держгеокадастру

Автор статті
21 грудня 2019 05:00
759
Поширити:

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, здійснюють досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем працівниками Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області та Новотроїцької районної державної адміністрації в Херсонській області.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією: посадовці, використовуючи підроблені державні активи на земельні ділянки зразка 2001-2002 років, здійснили державну реєстрацію прав власності на землі сільськогосподарського призначення загальною площею понад 5 тисяч гектарів на підставних осіб.

Важливо: попередня оцінка вартості вказаних земель становить близько 76 млн. грн.

Відбулися санкціоновані обшуки у приміщеннях райдержадміністрації, районного відділу Держгеокадастру та 7 сільських радах, а також за місцем проживання осіб, причетних до злочину.

Під час обшуків вилучено оригінали технічної документації щодо здійснення реєстрації земельних ділянок, які виступали предметом злочину.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Запорізької області.

Кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ