Підтримати нас

Чи запрацюють цього року в Херсоні літні табори для дітей

Автор статті
16 травня 2020 09:00
567
Поширити:

Літні міські табори у Херсоні готуються до початку оздоровчого сезону. Їх відкриття уряд запланував у третьому етапі виходу з карантину - після 22 травня. Тоді ж будуть відомі обмежувальні заходи, до яких мають вдатися у цих закладах.

Кореспонденти Суспільного дізнавалися, що чи зможуть цього року херсонські батьки відправити своїх дітей до табору.

За словами начальниці відділу з питань виховної роботи херсонського управління освіти Валентини Поздняк, пришкільні табори, цього року відкриватися не будуть. Працюватимуть тільки міські.

"Ми готові почати цей процес, коли це можна буде. Діти вже три місяці не в школі! Ми прораховуємо онлайн варіанти, але на сьогодні дуже все складно. Безумовно, ми живемо в той період, коли зриваються всі плани. Серед іншого - й процес організації оздоровлення", - говорить Валентина Поздняк.

Двоюрідні брати Лев та Данило щороку відвідують дитячі табори. Спочатку два тижні шкільного, а потім - по кілька змін в усіх трьох міських. Хлопці зізнаються, що за майже три місяця карантину скучили за спілкуванням з однолітками.

Чекає відкриття міських таборів і мама Лева - Марина Молода:

"Я побоююся, що табори не запрацюють. Я прокручувала варіанти - і в мене їх нема. У нас немає бабусь і дідусів, лише подвір′я біля нашого будинку. Пришкільні та міські табори ми відвідуємо з першого класу. Це дійсно виручає - влітку треба чимось займати дитину".

Хлопці активні й непосидючі, додає Марина, й протягом всього літа в квартирі не всидять. В таборі для таких дітей розроблено різноманітне дозвілля. Найголовніше, продовжує жінка, що діти не сидять в ґаджетах, а спілкуються один з одним.

"Вони відвідують музеї, пожежну частину, парки, їздять на річку, катаються на конях. А ми щодня отримуємо фотозвіт: де діти були, чи подобається їм", - говорить жінка.

Відкриття таборів, розказує директор Херсонського міжміського навчально-виробничого комбінату, на базі якого діє один з міських таборів, Євген Гіндуллін, залежить від рішення Кабміну. Наразі невідомо, якими будуть умови обмежувальних заходів.

"Зазвичай за сезон табір приймає 500 дітей. Зараз усі батьки телефонують і питають - відкриємося чи ні? Говорять, що прийдуть на будь-яких умовах. А ми нічого не можемо відповісти. Ми готові - хоч з 1 червня. Ми можемо прийняти в одну зміну 90 дітей", - розповідає Євген Гіндуллін.

Директор міжміського НВК припускає, що однією з умов Кабміну буде збільшення площі на одну дитину. Раніше вимога була 4 квадратні метри на людину. Це може призвести й до зменшення дітей у зміні - замість 90 осіб табір зможе прийняти близько 60.

Попри все, за словами Євгена Гіндулліна, підготовка до відкриття табору триває. Наразі до роботи вже готові кухня та їдальня, зроблено ремонт на третьому поверсі, де зазвичай живуть наймолодші діти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ