Підтримати нас

Чи готові херсонські приходи московського патріархату перейти до православної церкви України

Автор статті
11 січня 2019 14:00
679
Поширити:

У різних областях України приходи так званої УПЦ Московського патріархату почали переходити до новоствореної єдиної православної церкви України (ПЦУ).

Нині відомо про 50 таких переходів. Здебільшого це відбувається в західних областях. Втім, нещодавно стало відомо, що в Одеській області три приходи в Ізмаїльському, Окнянському і Ширяївському районі не хочуть залишатися на боці Московського патріархату та вирішили об’єднатися з православною церквою України. В самій Одесі ситуація складніша, тому поки невідомо, який саме храм Московського патріархату готовий приєднатися до ПЦУ  через побоювання його духовенства за власну безпеку. Які громади вирішили приєднатися до ПЦУ можна побачити на інтерактивній мапі.

У нашій області, за словами секретаря Херсонського та Кримського Архієпископа Климента, таких випадків ще не було.

Однак протоієрей Іоанн Замараєв каже, що така перспектива – гарна. Тим більш, що бажаючі є, але поки вони ще не готові взяти відповідальність на себе за перехід. Для цього Херсонському духовенству московського патріархату необхідні певні “гарантії безпеки” від держави. Простіше кажучи, вони очікують законодавчих рішень, які захистять їх від переслідувань.

Що стосується кількості православних храмів на Херсонщині, то це переважно приходи так званого Московського патріархату.

Діаграма приходів православних церков до Об’єднавчого собору та після в Херсоні.

Діаграма приходів православних церков до Об’єднавчого собору та після в Херсонській області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ