Підтримати нас

Чому на Херсонщині більше половини земель засіяно соняшником

Автор статті
26 липня 2023 16:13
1,751
Поширити:

Лани, засіяні соняшником, цьогоріч особливо радують око тих, хто проїжджає дорогами нашого регіону. І це пояснюється не тільки популярністю цієї культури на Херсонщині.

Директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Юнусов розповів Медіаплатформі «Вгору», що в цьому році вдалося засіяти понад 60 тисяч гектарів земель, з них 35 тисяч гектарів — соняшником.

«Необхідно було розмінувати землю, і аграрії не встигали засіяти її яровими культурами раніше, — пояснює пан Дмитро. — Тому вони пізніше встановлених термінів засівали її соняшником».

Проблем у сільському господарстві зараз вистачає, замінованість території — це найбільша. Крім того — зруйновані складські приміщення, понівечена та викрадена техніка, відсутність фінансових ресурсів... Але очільник департаменту розповідає, що обласна влада намагається допомогти аграріям розв'язати проблеми. ОВА звернулися до всіх найбільших виробників насіння та добрив за гуманітарною допомогою, а нещодавно розпочалась співпраця з благодійним фондом Говарда Баффета «Жнива перемоги», який забезпечує наш регіон безплатною технікою.

«В цьому році в найбільш пошкоджених підприємствах вже працювали на збиранні зернових культур три комбайни «New Holland», які надав фонд, також на підприємствах вже працюють трактори «John Deere» для посіву і обробки полів. Планується, що на жнива надійдуть ще 10 комбайнів «John Deere», а також для посіву озимих культур — ще 5 тракторів «John Deere». Все це безкоштовно. Планується цю техніку використовувати з максимальною віддачею, щоб вона не стояла, а працювала та допомагала нашим постраждалим господарствам».

Нагадуємо, що минулого тижня наочно познайомитися з проблемами херсонських аграріїв змогли журналісти з різних країн Африки. Росія ж, як завжди, вдається до маніпуляцій: краде українську агропродукцію та видає її за збір врожаю на окупованій частині Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ