Підтримати нас

Журналісти з різних країн Африки побували в Херсонській області та ознайомилися з роботою фермерів

Vgoru
Автор статті
26 липня 2023 09:43
1,315
Поширити:

Минулого тижня журналісти з різних країн Африки побували в Херсонській області. Вони побачили роботу фермерів, якими зусиллями під час війни збирається українське зерно.

Про це повідомили на Офіційному вебпорталі парламенту України зі слів  народного депутата, члена парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитра Соломчука.

“Люди були шоковані. Вони не отримували правдиву інформацію. Сьогодні вони все бачать, знають і підтримують нас», – додав політик.

За словами Дмитра Соломчука РФ постійно вдається до маніпуляцій на темі хліба та хоче реалізовувати на світовому ринку свою продукцію. Проте після початку повномасштабної війни понад 40 країн відмовилося від їхнього зерна, бо це продукція з кров’ю українців.

Він нагадав, що наше збіжжя має високу якість, а якщо його транспортувати Чорним морем, то деякі країни, як-от Єгипет, може отримати цю продукцію дуже швидко. Це створює додаткові переваги на ринку.

На його думку, зараз усі держави, які мають вихід до Чорного моря, повинні включитися в процес і розблокувати судноплавство, якому заважає Росія.

“За час дії «зернового коридору», а також через дунайські порти Україна експортувала понад 40 млн тонн своєї агропродукції”, – нагадав Соломчук

Учора, 25 липня, росіяни авіацією атакували сільськогосподарське підприємство в селищі Козацьке Каховського району.

Крадіжка українського врожаю: російські пропагандисти звітують про “урожай на Херсонщині”. 

На деокупованій території Херсонщини 520 тисяч га земель, на яких свого часу було можливо проводити сільськогосподарську діяльність. З них розміновано  зараз 52,3 тисячі га, тобто, лише 10%. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ