Підтримати нас

Чоловік хотів оформити дитину по фальшивому рішенню суду

Автор статті
28 березня 2019 13:03
686
Поширити:

Уродженець села Абрикосівка Олешківського району Херсонської області Олексій Б. хотів отримати свідоцтво про народження доньки, яка знаходиться зі своєю мамою на території окупованого Криму.

Але використав для цього підроблений документ - не існуюче рішення Цюрупинського районного суду щодо встановлення факту народження дівчинки у м. Ялта.

Нагадаємо, в Україні досі відсутня адміністративна процедура підтвердження фактів народження та смерті на території Криму.

Хоч і за спрощеною системою, але це робиться через суд. Така процедура для мешканців окупованого півострова іноді коштує чимало. По-перше, – це дорога, офіційне транспортне пасажирське сполучення з окупованим Кримом відсутнє. Є лише приватні перевезення, які не регулюються. По-друге, на період оформлення документів людині треба десь жити, щось їсти, до того ж, інколи, необхідно їхати на материкову частину України декілька разів.

Тож, мабуть, щоб «спростити» цю процедуру, Олексій, не обізнаний у тому, що зараз всі рішення будь якого суду легко перевіряються, адже вони є у вільному доступі на сайті  Єдиного державного реєстру судових рішень, вирішив скористатися підробленим папірцем.

Це виявилося майже одразу. Більш того, щоб впевнитися, що такого рішення дійсно не було, завідувачка відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Олешківського району звернулася за уточненням до судді Наталії Засланець, яка начебто цю справу розглядала. А Наталія Засланець одразу повідомила прокуратуру, що сталася підробка судового рішення.

В результаті суддя Цюрупинського районного суду Євгеній Никифоров визнав чоловіка винуватим у кримінальному правопорушенні за ч. 4 ст. 358 КК України (використання підроблених документів), та призначив йому покарання у виді штрафу розміром 850 грн.

А крім цього, з Олексія стягнуть ще на користь держави 2860 грн. - за процесуальні витрати на залучення експертів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ