Підтримати нас

Червоні прапори, георгіївські стрічки, комуністична символіка. Як у Херсоні відсвяткували День Перемоги. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
09 травня 2016 10:17
547
Поширити:

Урочиста хода, парад, мітинг, концерт, польова кухня. Святкування Дня Перемоги пройшло у Херсоні майже так, як проходило у радянські часи. Навіть з червоними прапорами.

Хіба що ветеранів було значно менше. Справжніх ветеранів. Але у натовпі можна було зустріти людей з орденами часів Другої світової на одязі, але виглядали ці люди зовсім не на той вік, щоб можна було б казати про їх участь у бойових діях. Прикмети часу.

Ще тривали святкові заходи, а у соцмережах люди обурювалися тим, що під час урочистої ходи військові, які брали участь у АТО, чомусь йшли майже у «хвості» колони, а попереду – начальство, та учасники ініційованої політичними силами лівого табору акції «Безсмертний полк».

Під час міських святкових заходів використовувалося чимало червоних прапорів, але переважно - без комуністичної символіки. Однак деякі херсонці прийшли зі своїми прапорами з символікою. Були помічені і городяни, які прийшли в георгіївськими стрічками.

Під час мітингу Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко в своєму виступі провів паралель між фашистською агресією проти СРСР і України в роки Другої світової війни і нинішніми подіями в Криму, в Донецькій і Луганській областях. Деякі городяни реагували на виступ мера, який дуже різко згадував про «русский мир», обуреними криками і улюлюканням.

Після мітингу відбулися святковий концерт і показовий виступ поліцейських-спецназівців. Також, за традицією, працювала польова кухня.

${gallery:f25c830900a19ce41cc67d14eac368fe}

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ