Підтримати нас

Центральна бібліотека Херсона отримала комп'ютерну техніку від волонтерів із Франції

08 вересня 2024 12:55
189
Поширити:
Фото: Роман Мрочко

У Херсоні Центральна бібліотека імені Лесі Українки отримала комп’ютерну техніку в рамках програми мобільної бібліотеки  Ideas CUBE   Ideas CUBE - це інноваційний інструмент неформального навчання для дітей та молоді, що має скачану літературу на допомогу навчанню та розвитку дітей і молоді. ("Скринька ідей"). Її розробила благодійна організація Bibleotheques Sans Frontieres (Бібліотеки без кордонів, Франція).

Про це повідомив очільник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Бібліотека отримала 8 планшетів, ноутбук, відеокамеру, навушники, колонку з технічним забезпеченням для підключення до сервера та використанню матеріалів, що є в базі даних сервера.

“Планується створити інноваційну мобільну бібліотеку, що буде мандрувати різними мікрорайонами Херсона і працюватиме навіть тоді, коли будуть відсутні електрика чи Інтернет”, йдеться в дописі.

Такі бібліотеки не потребують енергопостачання чи доступу до мобільного інтернету. Систему можна розгорнути у будь-якому місці.

  • В межах Всеукраїнського проєкту “Вільні читають українською!” Високопільська та Великоолександрівська громади Херсонської області отримали понад 850 книг.
  • З березня 2024 року до збору книжок проєкту “Вільні читають українською!” приєдналися понад 112 установ із 20 областей України. Він проходить для відновлення знищених бібліотечних фондів півдня та сходу, а також для створення книжкових поличок і забезпечення читалень у бомбосховищах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів