Підтримати нас

Браконьєрські знаряддя лову риби на майже 3,5 мільйони гривень вилучили поліціянти на Херсонщині

Вгору
14 червня 2024 18:24
220
Поширити:
Фото: поліція Херсонщини

У Херсонській області водні поліціянти запобігли завданню збитків державі на суму 3 мільйони 329 тисяч 254 гривень.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

В акваторії озера Погоріле-друге, що належать до Національного природного парку “Нижньодніпровський”, правоохоронці виявили та вилучили 30 раколовок загальною довжиною 242 метри. У яких була риба: сом, карась, бичок, лин, щука, тарань та більше тисячі раків. Рибу та раків випустили. Цей вилов міг завдати державі збитків на 2 мільйони 974 тисячі 125 гривень.

18 сіток загальною довжиною більше одного кілометра поліціянти виявили та вилучили в акваторії річки Інгулець. У них було: 12 сазанів, 48 карасів, 2 соми, 5 лящів, тарань, окунь. Збитки могли завдати 1 мільйон 500 тисяч гривень.

На озері Біле, яке також належать до Національного природного парку “Нижньодніпровський”, поліціянти дістали з води 5 браконьєрських сіток загальною довжиною 390 метрів. У сітках були такі види риб, як сазан, карась, сом та судак. Вилов міг завдати збитків державі на 205 тисяч 129 гривень.

  • З 1 травня у деокупованому селі Веселе та селищі Козацьке Новокаховської громади Херсонської області місцевим жителям заборонили відвідувати прибережні смуги водойм.
  • З 1 квітня по 16 червня 2024 року на території Херсонської області діє весняно-літня нерестова заборона на вилов водних живих біоресурсів.
  • Також у Херсонській області заборонено вихід і перебування суден та інших плавзасобів на водних об'єктах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів