Підтримати нас

Близько 70 людей лишилися без чималих грошей через херсонських шахраїв

Vgoru
Автор статті
20 січня 2016 06:40
200
Поширити:

Жертвами шахраїв стали близько 70 людей з різних регіонів України. Зловмисники розміщували у мережі Інтернет оголошення про працевлаштування за кордоном у фірмах, які займалися продажем риби.

За свої послуги просили від тисячі доларів США. Після підписання фіктивних договорів заявники так і не отримували викликів на роботу. Загалом, зловмисники заволоділи маже двома мільйонами гривень довірливих українців.

Лише в Херсонській області зловмисники ошукали близько 25 чоловік. Працівники Херсонського відділу поліції спільно з Комсомольським відділенням поліції встановили, що з липня по жовтень 2015 року троє шахраїв орендували в Херсоні офіс та діяли нібито від імені відомої фірми з працевлаштування за кордоном. Вони зробили підроблені ліцензії, договори та інші документи. Жителям інших регіонів України вони надсилали договори по електронній пошті, а потерпілі переводили гроші на їх банківський рахунок. Одразу після оформлення договору шахраї ще деякий час спілкувалися з потерпілими, вигадували різні версії тимчасової відсутності вакансій, а потім взагалі не виходили на зв'язок.

- Зловмисників затримали у Херсоні. Їм від 25 до 32-х років, усі жителі Херсона, ніхто з них не судимий. Наразі вони заарештовані. Зі слів шахраїв, гроші вони витратили на купівлю автомобілів та відпочинок за кордоном, - повідомив заступник начальника Комсомольського відділення поліції Олександр Рогожин..

Відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 Відділ комунікації ГУНП в Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ