Підтримати нас

Без заступників, але з дорогами

15 липня 2016 12:00
209
Поширити:

Виявляється, не лише театральні постановки бувають на кілька дій. Сесія херсонської міської ради також  може розтягнутися на кілька тижнів.

Розпочалося пленарне засідання 24 червня. Попрацювавши до 17.00, депутати пішли відпочивати. Знову вони зібралися вже 7 липня. У порядку денному залишились ще півсотні питань. Багато з яких – земельні.

Ще перед початком голосування, на трибуну вийшов представник організації воїнів АТО. І закликав обранців взятися за розум.

– Ви нам виділили землю кілька місяців тому. Проте досі нам не дали дозвіл на підведення комунікацій. Ми не можемо розпочати зводити будинки. І виходить, що багато хлопців у нас просто бомжі, їм просто ніде жити, – емоційно заявив виступаючий.

Депутати, як завжди, пообіцяли все вирішити. Коли – не уточнили.

Голосування за земельні питання було традиційним. Одним відмовляли, іншим погоджували. І постійно скаржилися, що проекти рішень погано готуються до сесії. Мовляв, ніхто не розуміє, за що голосує. І це при тому, що усі питання попередньо розглядалися на кожній депутатській комісії. Але ж для цього варто на них хоча б прийти.

Зробили народні обранці і добру справу. Так, голова фракції “Батьківщина”  Дмитро Ільченко запропонував звернутися до Кабінету міністрів і Верховної ради. Справа в тому, що до міської ради вже звернулось більше тисячі учасників АТО із заявами на отримання земельних ділянок. Але в Херсоні просто немає стільки вільних ділянок. Тому Дмитро Ільченко запропонував виплатити компенсацію воїнам за неотриману землю. Проте таку ініціативу мають врегулювати в Києві на законодавчому рівні. Херсонські депутати звернення підтримали. А от знижувати тарифи на воду та тепло не стали. Чому? Відповідь – це не в їх компетенції.

У Херсоні будуть ремонтувати дороги і під’їзні шляхи до багатоповерхівок. Народні обранці, нарешті, передбачили на це кошти. Тепер головне, щоб асфальт клали не під зливою і не в калюжі.

У нашому місті більше не дозволять встановлювати кіоски-ларьочки. Принаймні, поки що. Бо забагато незаконних споруд заполонили вулиці, тротуари і зелені зони.

У Володимира Гройсмана херсонські депутати попросили збільшити державну субвенцію на пільги та субсидії для населення. Тепер чекають на відповідь.

Міські обранці звернулися до своїх колег із обласної ради. І попросили фінансувати утримання протитуберкульозної і психоневрологічної поліклінік та спецшколи №1.

Представники Національної поліції відзвітували, як борються зі стихійною торгівлею в Херсоні. Для цього проводять постійні рейди та роз’яснення серед населення. Проте торгівельники не бояться ані людей в формі, ані штрафів. А усі вилучені продукти поліції просто ніде зберігати до засідання судів. Замкнене коло.

Останнім питанням порядку денного мало стати обрання заступників міського голови. Перед цим Володимир Миколаєнко залишився взагалі без них – Інну Трибух депутати звільнили. Перед початком голосування голова фракції “Опозиційного блоку”  Єгор Устінов попросив 10-хвилинну перерву. Після чого усі депутати усіх фракцій, разом із міським головою, покинули залу. І більше не повернулися.

– Затверджено Програму по дорогах – це головна подія минулої сесії. Ми побоювалися, що затягування з цим питанням повторить долю програми ЖКГ, коли рішення довго відтягувалося і в результаті зійшло нанівець. Що стосується питання щодо заступників міського голови, то фракція Опозиційного блоку наполягає на комплексному розгляді всіх запропонованих кандидатур, щоб розуміти, як  заступники будуть взаємодіяти в майбутньому. Хоча, Ігоря Козакова на посаді першого заступника міського голови, ми, безумовно, підтримаємо, – прокоментував засідання Єгор Устінов.

Коли тепер депутати повернуться до роботи – невідомо. Проте ходять чутки, що проекти рішень на правах заступника вже готує певна особа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ